TRAILERKØREKORT ODENSE – BE

Ibsens Køreskole tilbyder trailerkørekort Odense. Gennem 50 år, har vi hjulpet utallige elever med deres teori- og køreundervisning for erhvervelse af trailer kørekort. Vores erfaring er din fordel! Vi har en høj beståelsesprocent hos vores elever, så skal vi også hjælpe dig med at få dit trailerkørekort Odense?

Der kan erhverves 2 typer trailerkørekort i Danmark. Det ofte stillede spørgsmål er, skal jeg bruge et trailerkørekort eller kan Jeg køre lovligt uden. Svarene finder du her:

Du skal bruge trailerkørekort hvis det vogntog du ønsker at føre har en samlet tilladt totalvægt på mere end 3500 kg. Det er derfor uden betydning om vogntoget er belæsset eller ej, da den tilladte totalvægt er bestemt af køretøjernes typegodkendelse, dermed fastsat ved syn (registreringsattest).

Du må dog altid tilkoble et påhængskøretøj på maksimalt 750 kg efter det trækkende køretøj uden du behøver at skulle udvide dit kørekort. Vogntoget kan dermed lovligt opnå en samlet tilladt totalvægt på 4.250 kg

Ønsker du til gengæld at tilkoble et påhængskøretøj der har en tilladt totalvægt på mere end 750 kg og køretøjerne opnår en samlet tilladt totalvægt på over 3500 kg. skal du bruge trailerkørekort (B+ eller BE)

Mere information får du på sikker trafik

 

FØRERRET – TRAILER B+/BE

Kørekort kategori B+ giver førerret til:

  • Vogntog med tilladt totalvægt på over 3500 kg
  • Vogntog med tilladt totalvægt på Max. 4250  kg.

Kørekort kategori B/E giver førerret til:

  • Person- eller varebil tilkoblet et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på over 750 kg
  • Vogntog med tilladt totalvægt på Max. 7000 kg

UNDERVISNINGSKRAV – TRAILERKØREKORT B+/BE

Teori- og køreundervisning til disse 2 kategorier er identiske. Den eneste forskel for at kunne udbyde kørekort til begge kategorier er den faktiske totalvægt på traileren.

 4 lektioner i teorilokale

 6 lektioner på almindelig vej

Til disse to kategorier vil der ikke skulle afvikles en ordinær teoriprøve. Der vil i stedet foregå en praktisk kontrol af vogntoget under køreprøven. Du skal under kontrollen, kunne udpege og kontrollere om vogntoget er i lovlig stand. Desuden skal du ud fra køretøjernes dokumenter kunne forklare om de to køretøjer passer sammen.


Kørekortberegner

Kompetencebevis

Den 5. januar. 2007 trådte en ny EU-forordning om dyretransporter i kraft. De nye regler indebærer, at mange hestefolk I løbet af 2007 og fremadrettet skal på et kursus, hvor de lærer at håndtere dyr i forbindelse med transport. Hvem er omfattet af de nye regler
Forordningen indebærer, at alle der beskæftiger sig med transport af hvirveldyr – i praksis heste, kvæg, får, geder, svin eller fjerkræ – i forbindelse med økonomisk virksomhed er omfattet og skal autoriseres hos Fødevarestyrelsen og erhverve sig et kompetencebevis. Læs mere…..
Kompetencebeviset dokumenterer deltagelse i et flerdageskursus i at transportere dyr på en måde, der tilgodeser dyrenes velfærd. AMU-centrene i Ålborg, Kolding og Slagelse tilbyder 2 dags kurser i transport af heste.

Bliv kontaktet hvis du har spørgsmål, eller ønsker at høre mere om hvad vi kan tilbyde!