TRAILERKØREKORT

Hos Ibsens Køreskole har vi gennem 50 år hjulpet mange elever med teori- og køreundervisning i forbindelse med trailerkørekort, hvorfor vi helt sikkert også kan hjælpe dig.

Vi tror på, at vores erfaring er din fordel, og gennem målrettet undervisning og grundig praktisk træning, bliver du rustet til at kunne køre med mange former for påhængsvogne. Vi har en høj beståelsesprocent, når det kommer til trailerkørekort. Ring til os på 40 36 73 89 eller skriv til os på frank@ibsens-trafikskole.dk, eller brug vores online kontaktformular herunder, hvis du ønsker at høre mere.

 

Hvornår er trailerkørekort nødvendigt?

Det ofte stillede spørgsmål er, om trailerkørekort er nødvendigt, eller om man lovligt kan køre med påhængsvogn uden. Vi har samlet svarene til dig her.

Trailerkørekort er nødvendigt, hvis det vogntog, du ønsker at føre, har en samlet tilladt totalvægt på mere end 3500 kg. Det er derfor uden betydning, om vogntoget er belæsset eller ej, da den tilladte totalvægt bliver bestemt af dit køretøjs typegodkendelse og dermed er fastsat ved syn (registreringsattest).

Det er altid tilladt at tilkoble et påhængstøj på maksimalt 750 kg efter det trækkende køretøj, uden at et trailerkørekort er nødvendigt. Vogntoget kan dermed lovligt opnå en samlet tilladt totalvægt på 4.250 kg.

Vil du tilkoble et påhængskøretøj, der har en tilladt totalvægt på mere end 750 kg, og køretøjerne opnår en samlet tilladt totalvægt på over 3500 kg, er det nødvendigt med et trailerkørekort.

 

Vælg det trailerkørekort, der passer til dine behov

Er du i tvivl om hvorvidt, du skal have kørekort til campingvogn? Eller hvad med hestetrailer kørekort? Når du skal erhverve et trailerkort, er det ikke ligegyldigt, hvilket trailerkørekort du vælger. Det er muligt at erhverve 2 forskellige typer trailerkørekort i Danmark – nemlig B+ og B/E, og de giver hver især forskellig førerret.

Trailerkørekort kategori B+ giver førerret til:

  • Vogntog med tilladt totalvægt på over 3.500 kg
  • Vogntog med tilladt totalvægt på Max. 4.250 kg.

Trailerkørekort kategori B/E giver førerret til:

  • Person- eller varebil tilkoblet et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på over 750 kg
  • Vogntog med tilladt totalvægt på Max. 7.000 kg.

Undervisningskrav til trailerkørekort B+ og B/E

Hvad end du skal bruge trailerkørekort B+ eller BE kørekort, er teori- samt køreundervisning identisk. Den eneste forskel der er, for at kunne udbyde kørekort til begge kategorier, er totalvægten på traileren.
Du får:

 4 lektioner i teorilokale

 6 lektioner på almindelig vej

Efter endt undervisning i trailerkørekort vil der ikke skulle afvikles en ordinær teoriprøve. For at bestå vil der i stedet foregå en praktisk kontrol af vogntoget under køreprøven. Her skal du kunne kontrollere og udpege, om vogntoget er i lovlig stand. Du skal også, ud fra køretøjernes dokumenter, kunne forklare, om de to køretøjer passer sammen.


Kørekortberegner

Udvid dit trailerkørekort med et kompetencebevis

Skal du transporterer dyr, bør du være opmærksom på de gældende regler bestemt af EU. Det er blevet bestemt, at alle, der skal transportere dyr, skal på et kursus i håndtering af disse.

Denne regel omfatter alle, der beskæftiger sig med transport af hvirveldyr, herunder heste, kvæg, grise og høns, i forbindelse med økonomisk virksomhed. Der skal hentes en autorisation og et kompetencebevis efter endt kursus hos Fødevarestyrelsen.

Kurset strækker sig over flere dage, og her lærer du at transportere dyr på en måde, der tilgodeser dyrenes velfærd. AMU-centrene i Ålborg, Kolding og Slagelse tilbyder 2-dagskurser i transport af heste.

    Bliv kontaktet hvis du har spørgsmål, eller ønsker at høre mere om hvad vi kan tilbyde!