Kørekort til Bus

Har du ønske om et Buskørekort Privat eller Erhverv, så er muligheden tilstede hos os. Vi er den eneste Private køreskole tilbage, der udbyder stort kørekort på Fyn. Vi tilbyder teoretisk undervisning om aftenen, så du kan passe dit job om dagen.

Skal du bruge kørekort for at kunne føre din private bus, eller bus der er blevet ombygget til kørende værksted eller blodbus mv. så tøv ikke med at kontakte os. Vi kan også hjælpe i erhvervet, som F.eks. Synsmanden og busbilmekanikeren, hvor der ikke stilles krav til EU-bevis. Vi kan også hjælpe dig med at udvide dit private buskørekort til bus/erhverv nemt og bekvemt. Velkommen til Ibsens Køreskole.

Du får førerret til
Holdstart
  • Ingen arrangementer

Uddannelsesforløb - Bus/privat

Ønsker du at erhverve dig et buskørekort, er det et krav du forinden er i besiddelse af et Almindelig Bilkørekort (kategori B). Har du ikke dette kan vi naturligvis hjælpe dig på vej. Vores Køreskole har mange års erfaring i Bus kørekort og igennem medrivende og motiverende undervisning, ruster vi dig bedst mulig til at kunne føre stor bus i trafikken. Vi tilbyder kørekort på 8-12 uger og vi har teoriundervisning om aftenen og kørsel i dagtimerne. Leder du efter en kompetent køreskole i Odense, hvor du kan tage dit buskørekort, tøv da ikke med at lade valget falde på Os. Du kan fange os på telefon 40 36 73 89 eller frank@ibsens-trafikskole.dk eller gør brug af vores kontaktformular.

Teoriundervisning foregår fast aften en gang om ugen. Kørelektionerne integreres i den teoretiske undervisning, Typisk ligeledes en gang om ugen. Teoriundervisningen indeholder ud over repetition af færdselslov alt det tekniske på bussen/ Styretøj, Bremser, Lygter, bærende dele, opbygning mv. kørelektioner vil starte i mindre trafikerede områder, udvidet til bykørsel, lande- og motorvej og senere mørkekørsel. I uddannelsens slutfase vil der skulle indgå et køreteknisk kursus. Der vil skulle afvikles en Teori- samt køreprøve.

I Danmark er alderskravet for at erhverve stort lastbilkørekort (kategori C) 21 år. Visse førere kan dog lovligt erhverve kørekort allerede som 18 årig. Ligeledes er det dig muligt som 18 årig at erhverve det lille lastbilkørekort (Kategori C1 - Gælder til max. 7500 kg tilladt totalvægt). Dog Ikke muligt hos Os.

Når du har bestemt dig til at starte på din kørekortuddannelse, kan du med fordel selv gøre dig fuld parat. Udfyld forsiden på en ansøgning om kørekort (P23). Fremskaf dig en lægeerklæring og et professionelt pasbillede, (Pasbillede medbringes gerne til lægen) så er alt samlet i en og samme konvolut. Vi tilbyder naturligvis at hjælpe med ovenstående i teorilokalet hvis det ønskes. Nu er du parat til start.

Se P23 - Ansøgning om kørekort

Du møder op hos os på aftalte Holdstart. Du medbringer ansøgning/lægeerklæring. Vi bringer hurtigst muligt papirerne til godkendelse hos BSC (borgerservicecenter). Lider du af et handicap eller af folkesygdomme som f.eks. Sukkersyge, Damp, ell. Lign. hvor der indtages medicin, vil det være en fordel i god tid forinden opstart, selv at indlevere papirerne til BSC. Ligeledes hvis du har begrænset syn. Behandlingstiden kan være lang hos Færdselsstyrelsen, som varetager alt omkring kørekort. Vi vil nu gå i gang med den teoretiske undervisning. Vi glæder os til at se dig.

Alderskrav

I Danmark er alderskravet for at erhverve buskørekort (Kategori D) 24 år. Der er dog mulighed for at erhverve buskørekort ved dit fyldte 21. år.

Se hvem det omhandler her:

Værd at vide
Import 27juli 093

Buskørekort - her er dine muligheder

Der findes i dag 2 typer bus kørekort. Kategorierne hedder D1(Lille Bus) eller D (Stor bus). I Danmark udbyder de fleste private køreskoler og AMU Skoler kun kategori D-kørekort. Du vil dermed automatisk få tilskrevet både kategori D1 og D på dit kørekort. Du vil kun ganske få steder i landet opleve, at der bliver tilbudt kategori D1. Hos Ibsens Køreskole udbyder vi udelukkende stort buskørekort kategori D.

Du skal være opmærksom på, at der findes 3 former for Persontransport i Danmark:

Bus/privat – tilstrækkeligt for dig der ønsker at køre udelukkende privat kørsel, dvs. kørsel med din nærmeste familie og nære venner både nær og fjern. (Kørekort, D)

Ikke erhvervsmæssig buskørsel – Med Dette menes f.eks. ulønnet medlem af en idrætsforening eller pædagog der fører bus i en skovbørnehave. (Kørekort, D)

Erhvervsmæssig personbefordring – Det betyder kørsel i f.eks. bybustrafikken, turistkørsel mv. hvor du er ansat til at føre bus. (Kørekort, EP-D1) eller (Kørekort, EP-D)

Buskørekort privat

Bus/privat er for dig der ønsker at køre udelukkende privat kørsel, dvs. Kørsel med den nærmeste familie og nære venner. Du skal derfor ikke opfylde krav til uddannelse eller erfaring i at køre bus eller lastbil, hverken ved kørsel i Danmark eller udland. Der gælder samme regler for kørsel i egen bus eller i lejet bus. Rent privat buskørsel, samt ikke erhvervsmæssig buskørsel kræver kun et prøvegebyr ved berammelse af teori- & køreprøve. Består du ikke teori- eller køreprøven første gang, skal du bestille ny prøve mod betaling.

Undervisningskrav bus/privat

Når du skal erhverve kørekort til Bus skal du efter dansk lovgivning mindst modtage nedenstående antal lektioner a’ mindst 45 minutters varighed.

16 lektioner i teorilokale
14 lektioner i praktisk køreundervisning
4 lektioner på køreteknisk anlæg
Import 27juli 093

Buskørekort erhverv

Erhvervs- kørekort er for dig der hovedsageligt ønsker ansættelse i en virksomhed der lever af at køre persontransport.

Du kan forestå teoriprøven til både bus/privat og bus/erhverv på samme tid. Det kræver blot at der bliver udfærdiget 2 ansøgninger, en for hver kategori. Der opkræves derfor et samlet prøvegebyr.

Når du afvikler køreprøve til bus/erhverv vil der især blive lagt vægt på ekstra kørekomfort. Skal du kun udvide dit kørekort fra bus/privat til bus/erhverv, er der ikke lovkrav om hvor mange lektioner i teori og praktik du skal modtage. Du skal blot kunne bestå din teori- & køreprøve. Du vil praktisk blive udsat for en udvidet kontrolprøve af bussen. Du skal på tydelig Dansk kunne forklare om særlige krav til busser og paragraffen bekendtgørelse om busser.

Særlige kontrolkrav ved erhverv

Efteruddannelse og EU-bevis i forbindelse med buskørekort

Når du tager buskørekort, kræves der ofte, et EU-bevis. Førere af følgende køretøjer er dog undtaget for kravet.

  • Køretøjer under reparation
  • Skolevogne
  • Ordensmagten (Alt Udrykningskørsel)
  • Transport af materiel, udstyr eller maskiner, som skal anvendes under udøvelsen af førerens erhverv.
  • Køretøjer, der benyttes til ikke-erhvervsmæssig personbefordring.
  • Vedligeholdelsespersonale (hvis ikke hovedaktivitet)

Der kræves ligeledes efteruddannelse i forbindelse med buskørekort. For de, hvor kvalifikationsbeviset er påkrævet, skal dette opfriskes hvert 5. år. (5 dages kursus)